Orman Kebabı Tarifi - Lezzetli ve Kolay!

 

Orman Kebabı Tarifi - Lezzetli ve Kolay!


Muhteşem Orman Kebabı Tarifi'nin Malzemeleri

Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et

1 kilo bezelye

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet büyük boy havuç

2 adet patates

2 adet yeşil biber

Çok az sıvı yağ

Tuz, karabiber, pul biber, kekik

Sıcak su


Muhteşem Orman Kebabı Tarifi'nin Yapılışı

Herkese hayırlı ramazanlar. Ramazanın 1. gününde iftara yakışır, nefis, lezzetine doyum olmayan, üstelik pratik bir kebap hazırlamaya ne dersiniz? O zaman buyrun tarife…


Kızdırdığınız tencereye yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz etleri koyup karıştırarak suyunu çekene kadar kavurun.

Yemeklik doğradığınız soğanı, sarımsağı, tereyağını ve çok az sıvı yağ ekleyip karıştırın.

2 su bardağı sıcak su ilave edip etler yumuşayana, suyunu çekene kadar pişirin. Ben düdüklü tencerede pişirdim. Eğer normal tencerede pişirecekseniz, etleri pişirmek için biraz daha su ilave etmeniz gerekebilir. Çünkü etinize göre pişme süresi değişebilir.

Pişip suyunu çeken ete, domates ve biber salçasını ekleyip biraz kavurduktan sonra doğranmış havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.

İçini çıkardığınız bezelyeleri de ekleyip kavurduktan sonra, üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su ekleyin.

Tuzunu, kekik hariç baharatları ekleyip, karıştırın.

Bezelyeler yumuşamaya başladığında küp küp doğranmış patatesleri ekleyip, patateslerin dağılmasına izin vermeden pişirin.

Ocaktan indirmeden doğranmış yeşil biberleri de ilave edip bir kaç dakika daha pişirdikten sonra, yemeği ocaktan alıp, kekik ilave ederek karıştırın.

Tencerenin kapağını kapatıp yemeğinizi yarım saat dinlendirin ve ardından afiyetle tüketin.

Ben dana eti kullandım isteyen kuzu etiyle de yapabilir. İstediğiniz, sevdiğiniz mevsim sebzelerinden, kabak ve patlıcanda ilave edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken, sebzelerin pişme sürelerine göre sıralı şekilde tencereye ilave etmeniz.


Orman kebabı yanına ne gider?

Orman kebabının yanına et ve sebze yemeklerine yakışan her şey yapılabilir. Dilerseniz arpa şehriye pilavı, tereyağlı pirinç pilavı tariflerini deneyebilirsiniz.

Çoban salata, cacık veya yoğurtlu salatalar ile bu nefis menüyü tamamlayabilirsiniz.

Orman kebabı nasıl yapılır? Püf noktaları

Etin iyice yumuşaması için kısık ateşte yavaş yavaş pişirebilir veya düdüklü tencere kullanabilirsiniz.

Patatesleri ekleme aşamasından sonra yemeği fazla karıştırmamalısınız.

Etlerinizi tencerede haşlamanız düdüklüye oranla daha üzün sürecektir. Etlerin çabuk yumuşaması için dilerseniz kuzu kuşbaşı et de kullanabilirsiniz.

Dilerseniz kebabınızın malzemelerine patlıcan gibi sebzelerden de ekleyebilirsiniz. Ancak malzemeleri eklediğiniz sebzenin pişme süresine göre sıralayarak tencereye ilave etmelisiniz.

Tavuklu Orman Kebabı Tarifi;

Kırmızı et yerine tavuk eti kullanarak da orman kebabı yapabilirsiniz. Kırmızı et sevmeyenler için alternatif olacak ve kolay bir şekilde yapabileceğiniz tavuklu orman kebabını sizlerde evlerinizde deneyebilirsiniz.


Orman Kebabı Kaç Kalori?

Orta büyüklükte 1 porsiyon orman kebabı yaklaşık olarak 256 kaloriye denk gelmektedir.


Orman Kebabı Hangi Şehrin?

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan orman kebabı, Bolu yöresine özgü bir yemek çeşididir. Kuzu etiyle hazırlanan yemeğe; kereviz, patlıcan, biber, havuç ve bezelye gibi sebzelerle birlikte sunulmaktadır.


Orman Kebabı İçin Kullanılan Araç Gereçler

Tencere

Tahta kaşık

Kaynak

https://www.google.com/amp/s/www.nefisyemektarifleri.com/muhtesem-orman-kebabi/nyt-amp/

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Ramazan Ayı boyunca Yemek Tarifleri

Ramazan Ayı boyunca Yemek Tarifleri