Lezzetli ve doyurucu bir eşkili kuru yemeği

 

Lezzetli ve doyurucu bir eşkili kuru yemeği
## Eşkili Kuru Tarifi


**Malzemeler:**


* 1 su bardağı bulgur

* 1 su bardağı pirinç

* 1 su bardağı nohut

* 1 su bardağı kuru fasulye

* 1 su bardağı mercimek

* 1 su bardağı kuru üzüm

* 1 su bardağı kuru incir

* 1 su bardağı ceviz

* 1 su bardağı badem

* 1 su bardağı kuş üzümü

* 1 su bardağı fındık

* 1 su bardağı kestane

* 1 su bardağı et suyu

* 1 su bardağı zeytinyağı

* 1 adet soğan

* 2 diş sarımsak

* 1 yemek kaşığı domates salçası

* 1 tatlı kaşığı tuz

* 1 tatlı kaşığı karabiber

* 1 tatlı kaşığı kimyon

* 1 tatlı kaşığı nane


**Hazırlanışı:**


1. Bulgur, pirinç, nohut, kuru fasulye ve mercimeği ayrı ayrı haşlayın.

2. Kuru üzüm, kuru incir, ceviz, badem, kuş üzümü, fındık ve kestaneyi sıcak suda bekletin.

3. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.

4. Zeytinyağını tencerede ısıtın ve soğanı kavurun.

5. Sarımsak, domates salçası, tuz, karabiber, kimyon ve naneyi ekleyip kavurun.

6. Haşlanmış bulgur, pirinç, nohut, kuru fasulye ve mercimeği tencereye ekleyin.

7. Kuru üzüm, kuru incir, ceviz, badem, kuş üzümü, fındık ve kestaneyi de ekleyin.

8. Et suyunu ekleyin ve karıştırın.

9. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 30 dakika pişirin.

10. Eşkili kuruyu sıcak olarak servis edin.


**Püf Noktaları:**


* Bulgur, pirinç, nohut, kuru fasulye ve mercimeği ayrı ayrı haşlamak, yemeğin daha lezzetli olmasını sağlar.

* Kuru üzüm, kuru incir, ceviz, badem, kuş üzümü, fındık ve kestaneyi sıcak suda bekletmek, yumuşamasını ve lezzetinin artmasını sağlar.

* Et suyu yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz.

* Eşkili kuruyu ister etli ister etsiz olarak yapabilirsiniz.

* Eşkili kuruyu ister fırında ister tencerede pişirebilirsiniz.


**Afiyet olsun!**




Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Ramazan Ayı boyunca Yemek Tarifleri

Ramazan Ayı boyunca Yemek Tarifleri