Fırında Kavurma Patlıcan Tarifi - Lezzetli ve Kolay!

Fırında Kavurma Patlıcan Tarifi - Lezzetli ve Kolay!

 ## Fırında Kavurma Patlıcan Tarifi


**Malzemeler:**

* 3 adet patlıcan
* 2 adet domates
* 1 adet soğan
* 1 adet biber
* 2 diş sarımsak
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1/4 çay kaşığı karabiber
* 1/4 çay kaşığı kekik

**Hazırlanışı:**

1. Patlıcanları küp küp doğrayın ve tuzlu suda 15 dakika bekletin.
2. Soğanı ve biberi ince ince doğrayın.
3. Domatesleri rendeleyin.
4. Sarımsakları ince ince doğrayın.
5. Zeytinyağını fırın kabına dökün.
6. Soğan ve biberi zeytinyağında kavurun.
7. Domates, sarımsak, tuz, karabiber ve kekiği ekleyin ve 5 dakika daha kavurun.
8. Patlıcanları süzün ve sıkın.
9. Patlıcanları da fırın kabına ekleyin ve karıştırın.
10. Fırını 200 dereceye önceden ısıtın.
11. Fırın kabını folyo ile kapatın ve 30 dakika pişirin.
12. Folyoyu çıkarın ve 10 dakika daha pişirin.
13. Fırında kavurma patlıcanı sıcak olarak servis edin.

**Püf Noktaları:**

* Patlıcanları tuzlu suda bekletmek acısını alır.
* Patlıcanları çok fazla pişirmemeye dikkat edin, yumuşamadan hafif diri kalmalıdır.
* Fırın kabını folyo ile kapatmak patlıcanların yumuşamasını sağlar.
* Dilerseniz yemeğinize baharatlar ekleyebilirsiniz.

**Afiyet olsun!**

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

Ramazan Ayı boyunca Yemek Tarifleri

Ramazan Ayı boyunca Yemek Tarifleri